babyvoeding

 

Melk of zuivelproducten? Deze vraag stelt velen voor een dilemma. Gelooft u dat melk en andere zuivelproducten veilig en goed zijn voor uw baby, of vertrouwt u op de arts van uw baby? Als je zeker bent dat de kinderarts je vertelt dat oma’s melk OK is, moet je beslissen om alternatieven te zoeken. Zoek naar een lactose-intolerantiedieet dat ontworpen is om het probleem van de mama te behandelen.

Helaas lijkt het Babyvoeding Fabrikanten Instituut (B Mouillier, Ph.D. en anderen) op één lijn te zitten met de rest van de Babyvoeding Industrie als het erop aankomt de consument te vertellen wat wel en niet wetenschappelijk bewezen is. Een van de studies van B Mouillier concludeerde bijvoorbeeld dat vetarme melk “een van de betere keuzes” is voor baby’s. Tenzij je een baby hebt die resistent blijkt te zijn tegen koemelk, heb je echt geen reden om te denken dat ze niet gezond genoeg is om haar kind 1 kop magere melk per dag te geven.

Een andere studie omvatte 38 menselijke zuigelingen (7-18 maanden) van 4 tot 9 maanden oud. Elke zuigeling werd dagelijks gevoed met een commercieel melkproduct met magere of volle melk. De helft van de zuigelingen kreeg willekeurig yoghurt en de andere helft niet. De yoghurt-ontvangers volgden een dieet dat zowel koe- als geitenmelk bevatte. Uit het onderzoek bleek dat de groep die yoghurt consumeerde het zo goed had gedaan zonder duidelijke problemen dat zij van verder onderzoek werden uitgesloten.

Deze studies, waaraan vooral Nederlandse wetenschappers deelnamen en waarbij bijna 200 baby’s betrokken waren, wijzen er sterk op dat yoghurt voor de meeste baby’s binnen handbereik is. Een probleem dat de wetenschappers hadden, was dat de baby’s soms weigerden de hun aangeboden yoghurt te eten, soms weigerden verder te eten, en soms vreemd agressief werden. De baby’s vertoonden geen negatieve reacties op de yoghurt.

Veel van de voordelen van yoghurt voor het welzijn zijn te danken aan de probiotica, de “goede” bacteriën die yoghurt schijnt te bevatten. Veel culturen lijken een natuurlijk vermogen te hebben om de nodige probiotica te leveren om te helpen bij de spijsvertering van je baby. Maar het nieuws over de industrie van het maken van bevroren yoghurt loopt uit de hand. Veel rijpere culturen lijken meer belangstelling te hebben voor het aanbieden van dit zeer heilzame product.

De beste tijd om yoghurt te nemen is direct na het voeden van uw baby. Yoghurt is niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan calcium en vitaminen. In januari van dit jaar heb ik de verrijking laten doen en ik zie nu al positieve resultaten op de huid van mijn baby. Ze heeft nu meer tandjes en eet langzamer. Ze heeft soms een beetje moeite met kauwen en slikt moeilijker. Maar verder gaat alles goed.

Was dat ontbijt uit je gedachten. Zet in plaats daarvan yoghurt in je ochtend ontbijt routine.

En Begininner’s Yogurt (gekocht via Amazon UK). Ik heb deze geprobeerd en ik ben zo onder de indruk van de kwaliteit van het product. Dit is echt een prachtig uitziende yoghurt, een juweel gekleurde yoghurt die PHA (Fosfor Acetaat) om te kunnen het uiterlijk van uw smoothie zo veel mogelijk te verbeteren. Je hebt misschien al eens yoghurt met wat fruit geprobeerd, maar yoghurt is een prachtige toevoeging aan onze dagelijkse voeding die ontelbare gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Zoals in het verleden op onze blogs is vermeld, hebben we het allemaal erg druk om ons tijdlichaam te rekken en gezond te blijven. Deze yoghurt rekt dat tijdlichaam, laat ons toe om ons veel langer verfrissend en vol energie te voelen, dusRoad trip voor een week of langer…..go ahead and have a yogurt with your love!

Lees meer

Eerste babyhapjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.